10. huhtikuuta 2016

BATAATTIRANSKALAISET MUN TYYLIIN

Oon tehnyt bataattiranuja (batiksia yms) pariin otteeseen, mutta en oo kertaakaan saanut niitä onnistumaan. Niistä on aina tullut liian löllöjä tai sitten oon polttanut ne (hupsista). Nyt mä kuitenkin sain ne onnistumaan vihdoin ja viimein! Bataattiranut on parhaimpia juuri uunista tulleena ja hyvillä mausteilla varustettuna. Oon kiinnostunut yhä enemmän kasvisruuista joten yhdistin bataattiranut kasviskebabiin. Kyllä, luitte oikein! Ei kyllä ollut hirveen herkkua tämä kasviskebu, mutta paremman puutteessa passaa!
BATIKSET

Ainekset:

Bataatti
Oliiviöljyä
Mausteita (valkosipulisuola, paprikajauhe, chilijauhe yms.)

BATAATTIRANSKALAISET
Pilko bataatti kuvassa näkyviksi tikuiksi. Laita tikut jääkylmään veteen odottelemaan. Yhdestä melko pienestä bataatista saat yhden pellillisen ranuja. Bataatti ei oo muuten kallistakaan, mulla maksoi puoltoista euroa ja tästä yhdestä bataatista sai kahdelle. 
HELPOT BATAATTIRANSKALAISET
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, tämän ajan bataattitikut saa olla kylmässä vedessä odottelemassa. Valitse mausteet! Itse laitoin paprikajauhetta, grillimaustetta, valkosipulisuolaa (♥♥) ja chilijauhetta. Kannattaa laittaa reippaasti mausteita! Jotkut laittaa myös korppujauhoja, joka vissiin tekee näistä vielä rapeampia vai oonko ihan väärässä?

Kun uuni on valmis, kaada kulhosta vesi pois. Laita kulhoon tikkujen päälle oliviiöljyä ja sekoita, Lisää mausteet ja sekoita niin että kaikkiin ranuihin tulee tarpeeksi mausteita.
HELPOT BATAATTIRANUT
Tikut valmiina matkalla uuniin! Paista niitä uunista ja tikkujen paksuudesta riippuen 30-40 minuuttia. Kannattaa kuitenkin jo 20 minuutin jälkeen tarkkailla, että eivät pala! Toisessa uunissa tikut voivat kypsyä paljon nopeammin. Paistovaiheessa kannattaa kokeilla veitsellä, että tikut varmasti kypsyvät ja pinnasta tulee melko rapea.
BATAATTIRANSKALAISET
Ranut ovat valmiit, jes. Nämä toimivat myös sellaisinaan ihan vaan vaikkapa salaatin (ja ehkä hyvän majoneesin) kanssa. Itse siis söin näitä kasviskebabin, maissin ja salaatin kanssa. Maha sai mukavasti täytettä ja pysyin kylläisenä.

Ootteko maistaneet bataattiranuja, aijotteko kokeilla?

6 kommenttia:

 1. Pakko testata et onnistuisinko tällä reptillä, koska kuulun joukkoon jotka epäonnistuu aina näiden teossa 😆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah joo mäkään en oo koskaan ennen saanut onnistumaan! Kokeile ihmeessä. :-)

   Poista
 2. Bataattiranskalaiset on kyllä niin parhaita! ♥ Itsekin tykkään tehdä niitä aina silloin tällöin - hyvä korvike ainaiselle perunalle :D

  VastaaPoista
 3. Näyttää kyllä aika herkuilta, pitää varmaan kokeilla joskus! :)

  anskukoo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile! Noi on niiin herkullisia kunhan laittaa tarpeeks mausteita. :-)

   Poista