24. helmikuuta 2016

VINKKI TERVEELLISEMPÄÄN ARKEEN

Heippa! Pari-kolme päivää sitten mä päätin kokeilla jotain, mitä en oo koskaan ennen kokeillut. Tämä "niksi" auttaa kummasti syömään arkenakin terveellisemmin. Kyseessä on siis meal prep. Eihän tämä mikään uusi juttu ole, mutta mulle on. Helpottaa mun arkeani ihan mukavasti, joten päätin tästä vinkata teillekkin. Tuskin ketään jaksaa kokkailla joka päivä?

Mä sorrun helposti kaikkeen epäterveelliseen safkaan kun tuun vaikkapa töistä kotiin nälkäisenä enkä jaksa alkaa tekemään kunnollista ruokaa. Silloin mä nappaan helposti kaapista vaikkapa jonkun suklaapatukan tai vaikkapa leivoksen. Ootteko te samanlaisia? Edes joku?
mealprep blogi
Mä kokeilin nyt ekaa kertaa tehdä ruoka-annoksia valmiiksi jääkaappiin purkkeihin. On todella kätevää kun voi vaan napata jääkaapista töiden jälkeen annoksen, heittää sen mikroon ja syödä. Eihän siis mikrossa lämmitetty ruoka sitä kaikkein parasta ole, mutta minkäs teet.

Laitan eri purkkeihin salaatit ja mikroon menevät ruuat. Multa jää salaatti joskus syömättä ruuan kanssa sen takia, koska oon liian laiska tekemään sitä kyseisellä hetkellä... Hupsista. Oon myös leikannut vesimelonia valmiiksi purkkiin sekä pessyt viinirypäleitä. Niitä on parempi napostella kuin vaikkapa karkkeja tms.

Oon vasta kerran kokeillut tätä, ja tein sillä kerralla kolmen päivän ruuat tonne jääkaappiin odottelemaan. Pelkäsin vähän, miten esimerkiks salaatit/vesimeloni säilyy leikattuna mutta hyvinhän ne siellä säilyivät.
mealprep
Mitä mun purkeista sitten löytyy? Ekalla kerralla laitoin tummaa riisiä sekä kanaa /naudan jauhelihaa. Nyt mulla on itseasiassa just purkitus kesken mutta tällä kertaa siis täysjyväpastaa, sieniä sekä naudan jauhelihaa. Salaattipurkeissa on ihan tavallista vihreetä salaattia, kurkkua sekä minitomaatteja. Minitomaatit on tässä kohtaa parempia, sillä ne eivät vetistä salaattia koska ei tarvitse leikata auki.

Tähän on siis periaatteessa sama asia, kun heittäisit ruuantähteet jääkaappiin, mutta enemmän ajatuksella. Jos tajuutte mitä tarkoitan? Yleensä ruuasta jää vaan enintään yks annos, ja sillä ei kyllä itseään kolmea päivää ruoki. 

Onko teillä käytössä "meal prep"?

12 kommenttia:

 1. Voitko tehdä ns. what i eat in a day postauksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Voin tehdä kunhan saan tän ruokavalion kokonaan kuntoon, work in progress. :-)

   Poista
 2. Hei vähän mahtava idea! :) Kiitos tästä♥ Pakko kokeilla tätä meal prep juttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä kokeiluun! Helpottaa arkea. :-)

   Poista
 3. Ei oo ollu käytössä, mutta vitsi tää olis kätevä! Just jotku viinirypäleetkin on niin hyviä ja korvais helposti epäterveelliset napostelut jos ne vaan olis valmiina! :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mä oon ainakin välillä liian laiska ottamaan ees niitä viinirypäleitä siitä rasiasta ja pestä ne sekä irrottaa tertusta. Lazy girl problems! :-D

   Poista
 4. Mulla ei oo kyseinen systeemi käytössä, sillä asun kotona vielä ja meillä ruuat on yleensä perheen kanssa yhteisiä! Toki toi idea on käynyt mielessä, että sitten kun muuttaa pois kotoa niin vois olla aika kätevä idea :) viimeistään sitten toi menee kyllä kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin asun kyllä kotona mutta teen suurimman osan ruuista itse! Kokeile viimeistään sillon ihmeessä. :-)

   Poista
 5. Vitsi pitäis itekin alkaa harrastamaan tätä! Kerralla kun näkee vähän isomman vaivan niin on se palkitsevaa kun jääkaapista löytyy niille laiskoille/kiireisille hetkille jotain kunnollista safkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Toi on kyllä tosi helpottavaa. :-)

   Poista
 6. Mulla sama, mutta pussitan pakkaseen valmiiks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui itse en tykkää yhtään pakastimessa käyneestä ruuasta! :-D Kyllä menee siis paremman puutteessa mutta ei mielellään, haha. :-)

   Poista